9e Landelijke WORdag 1 oktober 2024.

De volgende Landelijke WORdag is gepland. Het programma krijgt al vorm. Lees hier terug hoe de 8e Landelijke WORdag verliep.
Er waren drie sprekers met interessante bijdragen!

Wil je alsnog even kijken wat er zoal naar voren kwam?
Download hier het verslag van de 8e Landelijke WORdag

 • De eerste gastspreker op de 8e Landelijke WORdag was Dr, Amy-Jane Gielen. Haar thema: Hoe kan je een ‘best person’ worden met de Tiny Habits methode? Mede vanuit haar eigen situatie (haar chronische ziekte (Crohn) en de wens om haar werk flexibel in te kunnen delen) nam Amy-Jane ons mee in haar 15-jarige carrière als onderzoeker in organisatie. Ze stelde vast dat het de professionals zijn die het verschil maken en vaak niet het beleid of specifieke veranderprogramma’s en interventies. Amy-Jane besloot daarop een carrière switch te maken en haar onderzoekswerk te stoppen. Ze is zich o.a. gaan richten op het effectiever en weerbaarder maken van professionals in organisaties. Dat doet ze met de Tiny Habits® methode. De Tiny Habits® methode is een baanbrekende (effectief bewezen) methode om gewoontes te ontwikkelen en gedrag te veranderen. Deze methode is ontwikkeld door gedragswetenschapper BJ Fogg, oprichter van de Stanford Behavior Design Lab. De Tiny Habits® methode kan ingezet voor persoonlijke verandering, maar ook voor netwerken en organisaties. In de lezing werden op interactieve wijze de volgende zaken naar voren gebracht: - Het Fogg-gedragsmodel - De Tiny Habits® Methode - Eigenschappen van een best person - Toepassing van de Tiny Habits® methode binnen de OR, de organisatie of jouw persoonlijk leven Elke deelnemer aan de Landelijke WORdag ontving een mooi extra aanbod vanuit Amy-Jane haar online coachingsprogramma!
 • De tweede gastspreker was Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstand Groep Nederland. Ze schreef een boek over de toekomst van onze werkverbanden met als titel 'Kunnen we het even over werk hebben'. Iedere deelnemer aan de dag ontving haar boek! De vastgelopen arbeidsmarkt en het lastige onderscheid daarin tussen vast en flex is niet meer effectief. Marjolein wil naar een ontslagvrije samenleving. Geen contracten en CAO's, maar werk dat bij je past en een inkomen en arbeidsvoorwaarden die niet bewegen afhankelijk van of je wel of niet een baan hebt. Je bouwt je pensioen en andere sociale zekerheden op in je persoonlijke digitale wallet.
 • Pauline Burger van Sprengers Advocaten nam ons weer mee in de meest recente uitspraken van de Ondernemingskamer en gaf antwoord op alle vragen over de correcte toepassing van de WOR.
 • JOhan Berends verzorgde als gastheer de opening en afsluiting.


Een belangrijk onderdeel van elke Landelijke WORdag is het onderlinge contact met OR-leden uit andere organisaties. Je steekt vaak meer op van iemand die een soortgelijke rol of situatie onderhanden heeft gehad.

De locatie was in 2023 ook weer de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder. Een heerlijke lunch stond klaar en de mogelijkheid voor een frisse boswandeling was er ook.

Aanmelden voor de 9e Landelijke WORdag kan al. Die staat gepland op 1 oktober 2024; bij voorkeur via de mail: info@woronline.nl

Wat zijn de kosten?

Per abonnementhouder mogen er 3 OR-leden gratis deelnemen aan elke Landelijke WORdag. Meer weten over een abonnement? Bekijk de brochure.

Is jouw ondernemingsraad geen abonnementhouder van WORonline dan betaal je €269,- per persoon (exclusief BTW) voor deelname. De dag kent een maximum aantal deelnemers. Abonnement houdende OR-en krijgen voorrang.

 

Maandag 4 oktober 2021

Verslag 'sfeerimpressie' van de 6e Landelijke WORdag. Het verslag van de 6e Landelijke WORdag in 2021

 • Interim executive director Harm Tunteler nam ons mee als bestuurder, toezichthouder en interim ceo in zijn ervaringen met de medezeggenschap. Welke dilemma's herken je en hoe ga je daar mee om? Harm weet dat vanuit zijn jarenlange ervaring.
 • Lydia Bos - auteur - vertelde ons alles over Zelforganisatie. En dan specifiek welke stijlen van leidinggeven passend zijn per fase van de implementatie van zelforganisatie. Iedere deelnemend OR-lid ontving een exemplaar van haar boek.
 • Pauline Burger van Sprengers Advocaten nam ons mee in de recente uitspraken van de Ondernemingskamer en beantwoorde alle vragen die je er zijn over de impact op de arbeidsomstandigheden en eigentijds werken na corona.
 • JOhan Berends verzorgde als vanouds de opening en afsluiting en vertelde over de ontwikkelingen in de medezeggenschapsmarkt.

Meer informatie en aanmelden voor de 7e Landelijke WORdag die gehouden wordt op 4 oktober 2022, vind je hieronder. Wees op tijd met aanmelden! Uiterlijk 20 september 2022
Locatie: de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder.

​Verslag interessante 2e Landelijke WORdag

​Het verslag van de tweede Landelijke WORdag op 25 september 2017 vindt u hier. Op die dag was Lisa Westerveld, lid Tweede kamer fractie GroenLinks onze hoofdgast. René Hampsink van Sprengers Advocaten gaf een toelichting op de actualiteiten van nieuwe wet en regelgeving.

Een abonnement op WORonline biedt aan alle OR-leden naast het bezoeken van de Landelijke WORdag nog een aantal mooie voordelen:
 • Uitgebreide zoekfunctie en altijd recente wet en regelgeving.
 • Heldere e-learnings over de WOR. Met praktijdcasussen.
 • Toegang tot de vragendesk met adequate beantwoording over de juiste toepassing van de WOR.
 • Korting voor de OR op scholing, advies, coaching en workshops.
   
Bekijk alle voordelen van het lidmaatschap van WORonline
Om u beter van dienst te zijn, maakt woronline.nl gebruik van cookies » Meer informatie