Cursus WOR

WORonline kent een aantal interessante mogelijkheden om jouw kennis over en toepassing van de WOR sterk te laten groeien. Hieronder een opsomming. Wil je meer lezen scroll in de pagina voor een uitgebreidere toelichting op elk product:

  • Online cursussen WOR (E- en Video-learning), ook in modules
  • WOR syllabus  - editie 2024 beschikbaar
  • Boek     'Zet je tanden in de WOR'
  • e-book  'Zet je tanden in de WOR'
  • Open inschrijving training WOR - 17 januari 2025 te Gouda
  • WOR-training op maat voor jouw hele OR
Wil je het volledige aanbod bekijken bezoek dan onze Woronlineshop.
 

Laat je kennis over de WOR groeien

WORonline kent veel mogelijkheden om je kennis over de WOR te laten groeien. Dat kan online door het volgen van een van de vier E- of Video-learnings WOR. Het kan ook in een klassikale WOR training. Of je leest de tweede herziene druk van het boek 'Zet je tanden in de WOR'. Hieronder vind je alle mogelijkheden op een rij.

Betalen kan per ideal of per factuur achteraf.

E- of Video-learnings WOR - basis of per module

WORonline heeft een online basis cursus WOR ontwikkelt. Het is ook mogelijk een deel van de WOR als E- of Video-learning te volgen. De modules A, B en C leren je alles over installeren en faciliteren van de OR (module A), de rechten van de OR (module B) en de bijzondere bepalingen medezeggenschap (module C).

Elke digitale learning neemt je mee naar de letter én de geest van de WOR. Je leest over het ontstaan van de WOR. Je krijgt alle wetsartikelen te zien. Bij elk artikel lees je een heldere toelichting hoe de toepassing in de praktijk bedoeld is. Je leest ook een toelichting op relevante uitspraken die de Ondernemingskamer deed (jurisprudentie over OR-zaken) en tal van voorbeelden van ondernemingsraden hoe zij de WOR gebruiken.

In de cursus zijn ook oefenvragen opgenomen. Je krijgt direct na jouw eigen antwoord en onderbouwing het goede antwoord en een heldere toelichting te zien. 

Bij elke online cursus ontvang je de mogelijkheid om de WOR syllabus te downloaden. De syllabus is in geprinte vorm het werkboek naast de online cursus. Alle eerdere gebruikers vinden deze gecombineerde vorm erg fijn om te gebruiken. Daarmee creëren ze hun eigen WOR-schrift met tips, adviezen, nieuw opgedane inzichten en eventueel slimme vragen voor in de volgende OR-vergadering.

De duur van de online basis cursus WOR bedraagt circa 4 uur. Een module vraagt ongeveer 1,5 á 2 uur van je scholingstijd. 

Productinformatie:

Basiscursus WOR.
Prijs:     139 of 179 euro
Download van de WOR syllabus gratis

Module A, B, C.
Prijs:        49 of 69 euro
PDF van de WOR syllabus bij start cursus verstrekt

Voor elke tweede en volgende deelnemer uit dezelfde organisatie geldt een korting van 25%
Bestellen en betalen (facturering separaat) is mogelijk.

Klik op Woronlineshop om de inhoud van elke module te bekijken. 

Voor vragen over de inhoud, bestelproces of maatwerk voor jouw OR neem je contact op met ons. Dat kan het beste door het sturen van een mail aan info@woronline.nl
 

 

WOR syllabus 

Elk jaar stelt WORonline de WOR syllabus samen. De editie 2024 is beschikbaar. Een handig document voor elk OR-lid. Het bevat de actuele versie van de wettekst. En is aangevuld met relevante toelichtingen op jurisprudentie en een selectie uit de Q&A's die OR-leden ingebracht en beantwoord hebben gekregen.

De WOR syllabus bevat ook veel schrijfruimte. Hierdoor doet het dienst als notitieboek en kan je jouw eigen inzichten en vragen direct noteren bij het artikel uit de wet.

De WOR syllabus kost 19,95 euro en wordt je gratis toegezonden.

Ga naar de bestelmogelijkheden in de Woronlineshop 


Boek en e-book Zet je tanden in de WOR (tweede herziene druk @2023)

De tweede geheel herziene druk van het boek bevat zesentwintig door OR-leden gestelde vragen vanuit diverse organisaties. Op al die vragen heeft JOhan Berends in zijn kenmerkende stijl – humoristisch, bedrijfskundig en vanuit de praktijk - aan hen antwoorden geschreven.
JOhan schrijft vanuit zijn drijfveer om de WOR zo pragmatisch mogelijk toe te passen in elke situatie. Dus naar de letter en de geest van de wet.
Als lezer krijg je een uitgebreid antwoord met concrete adviezen, tips en modellen voor jouw werk in de ondernemingsraad. Relevante wetteksten zijn toegevoegd.

Het boek kent elf uitgebreide hoofdstukken. Die beginnen elke keer met een anekdote en bijpassende illustratie waarbij een glimlach niet te onderdrukken valt. In elk hoofdstuk neemt JOhan je mee in de WOR (Wet op de Ondernemingsraden) en de jurisprudentie. Vervolgens krijg je concrete adviezen om jouw invloed als OR te verhogen.  

De tweede druk is beschikbaar!. 

Het boek kost 22,95 euro en wordt gratis verzonden. Het e-book kost 12,95 euro. Je ontvangt een pdf bestand wat eenvoudig opgeslagen kan worden.

Referentie lezer: "Ik heb trouwens je boek ontvangen en heb er al meerdere stukjes uit gelezen… Leuk man. Vlot geschreven, toffe afwisseling van anekdotes en informatie" (OR-lid)


Inhoudsopgave Zet je tanden in de WOR

  Lid worden van de ondernemingsraad
  Een Personeelsvertegenwoordiging instellen
  De voorzitter van de OR beschermen
  De kosten van de ondernemingsraad begroten
  Het mandaat van de OR en haar commissies bepalen
  Zetels en stemmen tellen    
  De bestuurder veranderen
  Advies geven
  Instemming verlenen
 Het hoofd Personeelszaken afremmen
 De medewerkerstevredenheid onderzoeken

Wil je het boek (in fysieke vorm of e-book) bestellen? Ga naar de Woronlineshop.
 

Klassikale WOR-trainingen - open inschrijving 
(eerstvolgende 17 januari 2025 te Gouda)


- Het ontstaan en de structuur van de WOR
- Alle rechten, maar ook alle plichten
​- Casussen. U mag zelf ook uw praktijkvragen inbrengen.
​- Relevante jurisprudentie
​- Een WOR-toets met directe toelichting

Alle deelnemers ontvangen in de training het boek 'Zet je tanden in de WOR' en de WOR syllabus.

Op 17 januari 2025 is er een WOR-training te Gouda en die wordt gegeven door JOhan Berends.

Wil je het volledige programma ontvangen? Stuur ons dan een bericht. 

De kosten voor deelname bedragen 325 euro p deelnemer vrij van btw. 
 

Eendaagse WOR training op maat/in-company

Bij een WOR maatwerk-training gaan we dieper in op de WOR en de meest actuele jurisprudentie met het oog op de praktijk. Het voordeel van een training op maat is dat de OR zelf inspraak heeft over de inhoud. Afhankelijk van de scholingsbehoefte van de OR wordt er een passende offerte opgesteld.


Vraag een passende offerte op maat aan of schrijf je in voor de open WOR training. Geef bij het vakje ‘trainingsbehoefte’ aan of je wilt inschrijven voor de open inschrijving of een offerte voor een WOR training op maat wil ontvangen.
Om u beter van dienst te zijn, maakt woronline.nl gebruik van cookies » Meer informatie