Laat je kennis over de WOR groeien

WORonline kent meerdere mogelijkheden om je kennis over de WOR te laten groeien. Dat kan online, in de vorm van een boek of e-book, met behulp van de WOR syllabus of in een klassikale WOR-scholing. Hieronder vind je alle mogelijkheden.

Bestellen en betalen (ideal of factuur) kan op meerdere manieren. Kies de voor jou of jouw OR best passende wijze.

Online cursus WOR

WORonline heeft een online cursus WOR ontwikkelt. Die neemt je mee de WOR in. Je leest over het ontstaan van de WOR. Je leert de WOR niet alleen naar de letter, maar ook naar de geest toe te passen.
Je krijgt alle 54 artikelen te zien. Bij elk artikel lees je een heldere toelichting hoe de toepassing in de praktijk bedoeld is. Je leest ook af en toe een toelichting op uitspraken die de Ondernemingskamer deed (jurisprudentie over OR-zaken) en tal van voorbeelden van ondernemingsraden hoe zij de WOR gebruiken.

De redactie van WORonline beschikt over een schat aan informatie door de al jaren opgedane ervaring met het beantwoorden van tal van vragen van OR-leden over de WOR.
In de cursus zijn ook 40 oefenvragen opgenomen. Je krijgt direct na jouw antwoord en onderbouwing het goede antwoord en een heldere toelichting te zien. Toetsen zijn er om te leren, niet om te controleren.

Bij de cursus ontvang je gratis de WOR syllabus. Die wordt je voordat je online start toegezonden. De syllabus is het werkboek naast de online cursus. Alle eerdere gebruikers vinden deze gecombineerde vorm erg fijn om te gebruiken. Daarmee creëren ze hun eigen WOR-schrift met tips, adviezen, nieuw opgedane inzichten en eventueel slimme vragen voor in de volgende OR-vergadering.

De duur van de online cursus WOR bedraagt gemiddeld 3 á 4 uur. Het hangt ervan af of je alle interessante linkjes die je aangeboden krijgt ook direct leest.

Productinformatie:

Duur:     3 á 4 uur
Prijs:     139 euro
Gratis bijgeleverd de WOR syllabus
Voor elke tweede en volgende deelnemer uit dezelfde organisatie geldt een korting van 25%
Bestellen en betalen (facturering separaat) is mogelijk.

Klik op Woronlineshop om naar de bestelmodule van de online cursus WOR te gaan.

Voor vragen over de inhoud, bestelproces of maatwerk voor jouw OR neem je contact op met ons. Dat kan het beste door het sturen van een mail aan info@woronline.nl
 

 

WOR syllabus (editie 2020)

Elk jaar stelt WORonline de WOR syllabus samen. Een handig document voor elk OR-lid. Het bevat de actuele versie van de wettekst. En is aangevuld met relevante toelichtingen op jurisprudentie en een selectie uit de Q&A's die OR-leden ingebracht en beantwoord hebben gekregen.

De WOR syllabus bevat ook veel schrijfruimte. Hierdoor doet het dienst als notitieboek en kan je jouw eigen inzichten en vragen direct noteren bij het artikel uit de wet.

De WOR syllabus kost 11,95 euro en wordt je gratis toegezonden.

Ga naar de bestelmogelijkheden in de Woronlineshop 


Boek en e-book Zet je tanden in de WOR

Het boek bevat zesentwintig door OR-leden gestelde vragen vanuit diverse organisaties. Op al die vragen heeft JOhan Berends in zijn kenmerkende stijl – humoristisch, bedrijfskundig en vanuit de praktijk - aan hen antwoorden geschreven.
JOhan schrijft vanuit zijn drijfveer om de WOR zo pragmatisch mogelijk toe te passen in elke situatie. Dus naar de letter en de geest van de wet.
Als lezer krijg je een uitgebreid antwoord met concrete adviezen, tips en modellen voor jouw werk in de ondernemingsraad.

Het boek kent elf uitgebreide hoofdstukken. Die beginnen elke keer met een anekdote en bijpassende illustratie waarbij een glimlach niet te onderdrukken valt. In elk hoofdstuk neemt JOhan je mee in de WOR (Wet op de Ondernemingsraden) en de jurisprudentie. Vervolgens krijg je concrete adviezen om jouw invloed als OR te verhogen.  

De verkoopprijs van het gedrukte boek bedraagt 16,95 euro inclusief 9% btw. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. 

Het e-book kost 9,95 euro. Je ontvangt een epub bestand wat op elke e-reader opgeslagen kan worden.

Referentie lezer: "Ik heb trouwens je boek ontvangen en heb er al meerdere stukjes uit gelezen… Leuk man. Vlot geschreven, toffe afwisseling van anekdotes en informatie" (OR-lid)


Inhoudsopgave Zet je tanden in de WOR

  Lid worden van de ondernemingsraad
  Een Personeelsvertegenwoordiging instellen
  De voorzitter van de OR beschermen
  De kosten van de ondernemingsraad begroten
  Het mandaat van de OR en haar commissies bepalen
  Zetels en stemmen tellen    
  De bestuurder veranderen
  Advies geven
  Instemming verlenen
 Het hoofd Personeelszaken afremmen
 De medewerkerstevredenheid onderzoeken

Wil je het boek (in fysieke vorm of e-book) bestellen? Ga naar de Woronlineshop.
 

Klassikale WOR-trainingen - open inschrijving 
(eerstvolgende 7 december te Gouda)


- Het ontstaan en de structuur van de WOR
- Alle rechten, maar ook alle plichten
​- Casussen. U mag zelf ook uw praktijkvragen inbrengen.
​- Relevante jurisprudentie
​- Een WOR-toets met directe toelichting

Alle deelnemers ontvangen in de training het boek 'Zet je tanden in de WOR' en de WOR syllabus.

Op maandag 7 december 2020 is er een WOR-training te Gouda en die wordt gegeven door JOhan Berends.

Wil je het volledige programma ontvangen? Stuur ons dan een bericht. 

De kosten voor deelname bedragen 325 euro p deelnemer vrij van btw. 
 

Eendaagse WOR training op maat/in-company

Bij een WOR maatwerk-training gaan we dieper in op de WOR en de meest actuele jurisprudentie met het oog op de praktijk. Het voordeel van een training op maat is dat de OR zelf inspraak heeft over de inhoud. Afhankelijk van de scholingsbehoefte van de OR wordt er een passende offerte opgesteld.


Vraag een passende offerte op maat aan of schrijf je in voor de open WOR training. Geef bij het vakje ‘trainingsbehoefte’ aan of je wilt inschrijven voor de open inschrijving of een offerte voor een WOR training op maat wil ontvangen.
Om u beter van dienst te zijn, maakt woronline.nl gebruik van cookies » Meer informatie